
2 سال پیش
الزامات صادرات زعفران:
- مقررات و قوانین صادرات زعفران
- حداقل سرمایه برای صادرات زعفران
- اسناد و مدارک لازم برای صادرات زعفران
- سود صادرات زعفران
- تعرفه گمرکی صادرات زعفران
- بهترین کشور برای صادرات زعفران
- دردسر ها و مشکلات صادرات زعفران
تاریخچه زعفران
پیشینه تاریخی این گیاه که امروزه خواص دارویی آن بر خواص غذایی ارجحیت یافته به زمان مادها، «هخامنشیان» می رسد و از دیرباز در سبد غذایی ایرانیان بوده است. زعفران محصول اقلیمهای خشک بوده که از روزگاران گذشته با توجه به محدودیت آب، کشاورزان هوشمند ایران زمین به بویژه کشاورزان خطه خراسان به اصل مهم بهره وری آشنا بودند و به کشت و کار این محصول کم توقع نسبت به آب پرداخته اند. زعفران یکی از مهمترین تولیدات کشور ما می باشد که در سراسر دنیا مشتریان زیادی دارد. این محصول به طلای سرخ نیز شهرت دارد و در بسیاری از استان های کشور علی الخصوص شهرهای شرقی کشور تولید میشود و بخش قابل توجهی از این محصول به خارج از کشور صادر می شود.
زعفران چیست؟
زعفران گیاهی علفی، چند ساله، بدون ساقه و دارای پیاز از خانواده زنبقی هاست. نام دیگر زعفران زرپران و نام علمی آن SATIVUS LINNAEUS CROCUS می باشد. زعفران عربی شده واژه زرپران می باشد. در فارسی میانه به گیاه زعفران کورکوم (kurkum) گفته میشده است. در زبان عربی الزعفران، زبان ترکی زفرون ، زبان انگلیسی saffron، زبان اسپانیایی azafrán، زبان ایتالیایی zaferano، زبان فرانسوی safrane، زبان آلمانی Safran و زبان هندی zuffron تلفظ می شود.
زعفران گرانبهاترین گیاه بر روی کره زمین بوده که واحد اندازه گیری آن مثقال می باشد و به همین دلیل زعفران طلای سرخ می گویند. زعفران از گیاهان بومی ایران است که زادگاه آن در دامنه های کوه های الوند در همدان بوده و ایرانیان نخستین قومی بوده اند که این گیاه ارزشمند را شناخته و به کشت و پرورش آن پرداختند. زعفران از خواص متعدد غذایی، دارویی و صنعتی برخوردار بوده ، شادی بخش و التیام دهنده بسیاری از دردها میباشد. زعفران به عنوان یک گیاه اساسی و استراتژیک ، نقش مهمی را در توسعه کشاورزی و اقتصاد روستایی بویژه در مناطق فاقد استعداد و امکانات کشاورزی مانند خراسان مرکزی و جنوبی ایفا می نماید.
ویژگی های گیاه زعفران
نیاز به آب کم، امکان بهره برداری به مدت 5 تا 7 سال در یک نوبت کاشت و ماندگاری محصول به مدت طولانی ، سهولت حمل و نقل و عدم نیاز به ماشین آلات سنگین و پیچیده برای زراعت ، ایجاد اشتغال مولد، ارز آوری قابل توجه و افزایش مصارف غذایی، صنعتی و دارویی از جمله امتیازات مهم این گیاه بوده که موجب افزایش و توسعه سریع سطح زیر کشت زعفران در کشور گردیده است.
فصل کاشت زعفران از اوایل خردادماه تا اواسط مهرماه است و در حدود آبان ماه به گل می نشیند. دوره گل دهی حدود 2 تا 3 هفته به طول می انجامد که در طی این مدت برداشت گل از مزارع صورت می گیرد. پس از برداشت گل زعفران عملیات دسته بندی ، خشک کردن و بسته بندی زعفران صورت می گیرد.
نظر دهید
نظرات
پیام از طرف : اکبر ایمانی
در صادرات باید تمرکز بیشتری از طرف دولت شود