
صادرات چرم ایران به عنوان یکی از مهم ترین بخش های صادراتی در تجارت بین الملل به شمار می رود و می توان گفت به نسبت سایر دیگر کالاهای صادراتی موانع کمتری دارد و بازرگانان از فروش چرم ایرانی در بازارهای جهانی سود خوبی را رقم می زنند. چرم ایران از همان زمان های قدیم در قالب های مختلفی چون چرم خام و یا محصول تولید شده (کیف، کفش یا پوشاک) به دیگر کشورها صادر شده است.
چرم مصنوعی (Faux Leather) را با نام های مختلفی چون چرم صنعتی می شناسیم که این نوع چرم از ترکیب انواع ماده های شیمیایی و صنعتی مختلف بر پایه نفت در کارخانه ها تولید می شوند. چرم مصنوعی به دلیل داشتن تمامی خصوصیات و ویژگی های مشابه چرم طبیعی توانسته جایگزین کاملا خوب و مناسبی به جای چرم طبیعی باشد.
در حال حاضر شرکت ها و کارخانه های زیادی وجود دارند که اقدام به تولید و عرضه چرم مصنوعی با کیفیت در بازار های بین المللی می باشند. سپهر چرم خاورمیانه صادرکننده نمونه چرم مصنوعی یکی از این شرکت های برتر تولید کننده چرم با کیفیت است.
چرم مصنوعی به دلیل داشتن ویژگی های خاص و منحصر به فرد مورد استقبال افراد مختلفی قرار گرفته که تولید چرم را چند برابر می کند که به موجب آن میزان صادرات نیز رو به افزایش می رود. در این مقاله همراه سپهرچرم خاورمیانه بزرگترین تولید کننده چرم مصنوعی با کیفیت در ایران باشید تا با نکات مهم در خصوص صادرات و واردات چرم مصنوعی آشنا شوید.
صادرات چرم مصنوعی
تعداد بی شماری از کالاهای موجود در کشورمان ایران به نقاط مختلفی از جهان ارسال می گردد که چرم مصنوعی در بین این کالاها حجم بسیار قابل توجهی را به خودش اختصاص داده است و با توجه به این که قوانین خاصی برای صادرات چرم مصنوعی وجود ندارد کار صادرات این محصول را راحت تر نموده است.
تولید چرم مصنوعی با کیفیت در بعضی از کارخانه ها مانند سپهر چرم خاورمیانه و با صادرات چرم مصنوعی به سایر کشورهای دنیا، ارز قابل توجهی وارد کشور خواهد شد. ترکیه، امارات، عراق، هند، افغانستان و پاکستان، هندوستان، چین، مراکش، آذربایجان و… از جمله کشور هایی هستند که در چند سال اخیر به آنجا صادرات چرم داشته ایم.
صادرات چرم در ایران
صادرات چرم به عنوان یکی از پرسود ترین تجارت های دنیا به شمار می رود که کشور ایران در تولید چرم مرغوب با کیفیت حرف اول را در دنیا می زند و استان آذربایجایان شرقی 30 درصد از از صادرا را به خود اختصاص داده است و به قطب اصلی تولید چرم و صادرات آن در داخل کشور می باشد.
نکته قابل توجه در خصوص صادرات محصولات چرمی لازم است بدانید این است که ارزآوری صادرات یک کت چرمی برابر با صادرات یک بشکه نفت است که این نشانگر اهمیت صادرات چرم در ایران می باشد.
قوانین صادرات چرم
اخذ کارت بازرگانی، یکی از اقدامات اولیه برای صادرات چرم بوده و سپس ارائه فاکتور پروفرما از ضروریات به شمار می رود.
در نسخه پرو فرما مواردی چون نحوه ارسال، نحوه بسته بندی، حجم و وزن کالا، معرفی نوع چرم صادراتی، و مشخصات خریدار و فروشنده عنوان شده و با امضاء هر دو طرف معتبر شده است.
در مرحله بعد به تعیین ارزش گمرکی می رسیم که چرم باید پیش از ارسال باید توسط متخصصین گمرک به طور دقیق و کاملا کارشناسانه تعیین ارزش گردد. در صورتی که فاکتور تعیین ارزش گمرکی با بار ارسال شده مغایرتی داشته باشد توسط خریدار عودت داده می شود.
نحوه ی نوع ارسال و بسته بندی کالاهای صادراتی به خصوص چرم از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و در صورتی که رعایت بسته بندی به طور استاندارد انجام نشود صادرات چرم با منع خروج همراه خواهد بود.
مرحله ی اخر صادرات چرم از مهم ترین مراحل بود که نیازمند به اخذ تمامی مجوزهای لازم برای این تجارت است و در نهایت آخرین مرحله صادرات چرم با دریافت وجه کالای صادراتی از خریدار خارجی به اتمام می رسد.
واردات چرم
کشورهایی که چرم به ایران صادر کرده اند شامل هند، ترکیه و آلمان می باشد که واردات چرم به میزان اندکی صورت گرفته است. به این ترتیب در سال های گذشته رقمی حدودا 60 تن واردات انواع چرم به ایران بوده که ارزش آن 200 دلار است.
در سال های گذشته میزان واردات چرم در کشور در بسیاری از سال ها به هزار تن نرسیده و رقمی پایین تر از آن را در بر گرفته است.
در سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۹ که در این سالها واردات چرم به ۵۰۰۰ تن هم رسیده است. در سایر سال ها حتی ۱۰۰۰ تن هم صادرات در این بخش نداشتهایم. در سال ۲۰۱۶ میلادی در دنیا بالغ بر ۱۹ میلیارد و ۲۵۶ میلیون دلار چرم صادر شده و ایتالیا، هنگکنگ، برزیل، آمریکا و هند صادرکنندگان عمده این بخش بودهاند.
با توجه به آمار و ارقام، هر ساله نزدیک به 20 میلیارد دلار در جهان صرف واردات و صادرات چرم مصنوعی می شود. از این مبلغ حدود 23 میلیون دلار مربوط به واردات چرم به ایران است که به قطع می توان گفت رقم خوبی است. آن هم مربوط به واردات چرم و محصولات چرمی می باشد که در ایران تکنولوژی تولید آن را نداریم.
مزایای چرم مصنوعی
از جمله ویژگی هایی که باعث افزایش فروش و صادرات چرم مصنوعی در جهان و خصوصا در ایران شده است، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سطح نرم همانند چرم طبیعی
- شستشوی آسان و سریع
- تنوع رنگ بندی
- مقاوم در برابر آب
- مقاوم در برابر پوسیدگی و سایش
- قیمت مقرون به صرفه
- حفظ محیط زیست
- مطابق با مد
- کیفیت بالا
- عمر و دوام طولانی
ویژگی های چرم مصنوعی باکیفیت
روشن است که همیشه از بهترین نوع یک محصول برای صادرات و واردات آن استفاده می شود. بدیهی است که اگر بخواهید بهترین محصول را وارد کشور خود کنید، باید به دنبال بهترین تولید کننده آن باشید.
در زمینه چرم مصنوعی کارخانه چرم مصنوعی سپهر یکی از بزرگترین و برترین تولیدکنندگان چرم مصنوعی می باشد. برای تشخیص کیفیت چرم مصنوعی می توانید از راه های زیر کمک بگیرید:
- چرم مصنوعی ساختار دانه ای دارد؛ اگر ساختار دانه ای آن منظم بود، پس چرم مرغوبی است.
- چرم مصنوعی مرغوب دارای پشت صاف یا دانه ای می باشد.
- چرم مصنوعی مرغوب مقاومت بالایی در برابر آتش و حرارت ندارد و در صورت سوزاندن آن، بوی پلاستیک می دهد.
- اگر چرم مصنوعی مرغوب باشد، هنگام برش زدن آن، لبه ای صاف دارد.